DomaNovice SPMPomen ozaveščanja laične javnosti o ukrepih za zmanjšanje tveganja in preprečevanje okužb...

Pomen ozaveščanja laične javnosti o ukrepih za zmanjšanje tveganja in preprečevanje okužb z respiratornim sincicijskim virusom pri otrocih

V organizaciji Sekcije za preventivno medicino Slovenskega zdravniškega društva je 25.  septembra 2023, v Hotelu CITY Ljubljana, izveden dogodek namenjen medijem z naslovom »Pomen ozaveščanja laične javnosti o ukrepih za zmanjšanje tveganja in preprečevanje okužb z respiratornim sincicijskim virusom (RSV) pri otrocih«.

Namen dogodka je bil, pred obdobjem pričakovanih novih izbruhov okužb z RSV, opozoriti na nevarnost okužb z le-tem ter promovirati pomen preventivnih ukrepov v splošni javnosti. Na dogodku so aktivno sodelovali Katarina Prosenc, dr. med. spec. mikrobiologije; dr. Maja Sočan, dr. med. spec. epidemiologije; Denis Baš, dr. med. spec. pediatrije, dogodek je povezoval in vodil Zoran Simonović, dr. med. spec. javnega zdravja. Na dogodku je spregovorila tudi gospa Tamara Narat, mamica novorojenčka z izkušnjo okužbe z RSV. Prisotni strokovnjaki so, v debati po predstavitvah odgovarjali na zastavljena vprašanja.

Na povabilo so se odzvali POP TV, Svet na Kanalu A, TV Slovenija, Nova 24ur TV, Radio Slovenija, Nedeljski dnevnik, Žurnal 24 ter STA.

Nekaj utrinkov z dogodka
Prezentacije predavateljev so dostopne TUKAJ
RELATED ARTICLES