Zakaj postati naš član?

Sekcija za preventivno medicino (SPM) Slovenskega zdravniškega društva je bila ustanovljena 30.3.1974 na Bledu. Sekcija ima svoj statut, po katerem vključuje kot redne člane zdravnike/ zdravnice, zobozdravnike/ zobozdravnice mnogih specialnosti in kot edina sekcija SZD tudi strokovnjake drugih področij. Področje javnega zdravja je izrazito interdisciplinarno, zato program dela sekcije vključuje strokovnjake medicine, ekologije, vzgoje, izobraževanja, družbenih ved in druge.

Na strokovna srečanja zato vedno pritegnemo vse, ki delujejo na področju javnega zdravja in preventivne medicine in se ukvarjajo z vplivi na človekovo zdravje in varovanjem zdravja prebivalstva.

Zelo smo ponosni, da je Sekcija za preventivno medicino, ki ima okoli 100 članov, z letom 2001 postala članica uglednega Evropskega združenja European Public Health Association (EUPHA), ki ima svoj sedež na Nizozemskem in združuje medicinske in nemedicinske strokovnjake.

EUPHA organizira vsako leto kongres v eni izmed Evropskih držav. Izdaja revijo The European Juournal of Public Health (EJPH), ki izhaja štirikrat letno in jo prejme vsak član. Sekcija za preventivno medicino mora EUPA za vsakega člana odvesti letno članarino. EUPHA je polnopravna članica združenja šol javnega zdravja ASPHER in tako smo pridobili svoje partnerje tudi na področju podiplomskega izobraževanja.

Sekcija za preventivno medicno organizira redna letna posvetovanja in vsaka štiri leta kongres.

Vljudno vas vabimo, da se včlanite v Sekcijo za preventivno medicino in s svojim aktivnim prispevkom na rednih letnih posvetovanjih in kongresih ter s stokovnim, raziskovalnim ali izbraževalnim delom prispevate k napredku na področju javnega zdravja.