Domadelavnica 2016Delavnica za zdravnike: CEPITELJI IN STARŠI: ZAUPANJE, IZKUŠNJE, DILEME

Delavnica za zdravnike: CEPITELJI IN STARŠI: ZAUPANJE, IZKUŠNJE, DILEME

CEPITELJI IN STARŠI: ZAUPANJE, IZKUŠNJE, DILEME

Sekcija za preventivno medicino, ki deluje v okviru Slovenskega zdravniškega društva, je v maju 2016 organizirala interaktivno delavnico za zdravnike z naslovom CEPITELJI IN STARŠI: ZAUPANJE, IZKUŠNJE, DILEME. Delavnico je vodil prof. dr. Dejan Verčič, vodja Centra za marketing in odnose z javnostmi na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.

Namen delavnice, na kateri je sodelovalo okoli 70 zdravnikov cepiteljev, je bil izmenjava izkušenj o zaupanju, negotovostih in dilemah v luči pogovorov med zdravniki in starši pred cepljenjem otrok. Udeleženci so ugotovili, da imajo podobne izkušnje pri izvajanju cepljenja in komuniciranju s starši glede cepljenja otrok, hkrati pa so deleži precepljenosti različni. Predvsem so velike razlike v precepljenosti otrok proti boleznim, ki niso obvezne po programu cepljenja.

 

PROGRAM – vabilo

 

O predavatelju
Prof. dr. Dejan Verčič je vodja Centra za marketing in odnose z javnostmi na Fakulteti za družbene vede. Doktoriral je na London School of Economics and Political Science na temo zaupanja. Kot Fulbrightov štipendist je gostoval na San Diego State University v ZDA. Ustanovil je Slovensko tiskovno agencijo (STA) in družbo Pristop. Z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje v okviru sodelovanja s Fakulteto za družbene vede sodeluje pri interdisciplinarnem raziskovalnem projektu o cepljenju.

RELATED ARTICLES